U bent hier:  Home  >  Actueel  >  Nieuws  >  Landelijke studiedag regiolerendag

Landelijke studiedag regiolerendag

Landelijke studiedag regiolerendag

 ‘Als je wilt dat studenten een schip bouwen, moet je ze geen hout, gereedschap of bouwtekening geven. Je moet het verlangen naar zee opwekken.’
Vrij naar Antoine de Saint-Exupéry

 
Studenten zo optimaal mogelijk voorbereiden op hun toekomst. Leren in de praktijk met echte werkgevers en echte opdrachten. Dat is het doel van regioleren. Studenten laten ‘verlangen naar zee’.
Op 4 maart vindt de landelijke studiedag regioleren plaats. Het doel van deze studiedag is het enthousiasme van Nordwin College over regioleren op u over te brengen. Daarnaast is er ruimte om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Tijdens deze bijeenkomst wordt uitgelegd hoe regioleren functioneert. Regioleren staat voor de uitdaging om verzoeken in de regio te herleiden tot opdrachten die studenten in een beperkte tijd kunnen uitvoeren. Twee groepen studenten delen hun ervaringen. Daarnaast zijn er diverse workshops over de randvoorwaarden voor regioleren. Regioleren via de Kenniswerkplaats in Noordoost Fryslân krijgt een prominente plek deze dag. Verschillende workshops gaan over onderwerpen waarbij de Kenniswerkplaats betrokken is, zoals Kringlooplandbouw en Better Wetter. Ook gaan de workshops in op de vraag wat de meerwaarde van regioleren voor een organisatie is en wat de verantwoordelijkheid is van de school, de opdrachtgever en de coach. Daarnaast komen ook de studenten aan het woord door de vragen ‘Is het leren via deze onderwijsvorm plezieriger?’ en ‘Leer je meer?’ te beantwoorden.

Aanmelden kan tot 20 februari online via www.nordwincollege.nl/studiedagregioleren.