U bent hier:  Home  >  Actueel  >  Nieuws  >  Studenten diermanagement aan de slag met paarden in Bûtenfjild

Studenten diermanagement aan de slag met paarden in Bûtenfjild

Studenten diermanagement aan de slag met paarden in Bûtenfjild

Tien studenten Diermanagement van Hogeschool VHL in Leeuwarden gaan onderzoek doen naar de mogelijkheden van het Bûtenfjild als paardenregio. Het zijn tweede en derdejaars studenten die gekozen hebben voor de richting Paard en management of Dieren in de zorg. Ze hebben allemaal iets met paarden, en hebben zin om voor Wetterwâlden Bûtenfjild aan de slag te gaan.

In overleg met de opdrachtgever, hebben de studenten gekozen om een inventarisatie te gaan maken van alles wat met paarden te maken heeft en dat zich in en om het Bûtenfjild bevindt. Wat is de paardendichtheid, om welk type paarden gaat het, hoeveel ondernemers werken bedrijfsmatig met paarden? Aan de hand van deze informatie zullen de studenten gaan horen wat de wensen van deze mensen is, welke belemmeringen zij tegenkomen in het gebied, welke kansen zij zien en waar mogelijkheden liggen om slimme dingen met elkaar te verbinden. Oege Hiddema van Wetterwâlden Bûtenfjild moedigt de studenten aan om creatief te denken: "Ga op zoek naar kansen! En inspireer ons."

Met de resultaten van dit onderzoek wil stichting Wetterwâlden Bûtenfjild gaan onderzoeken hoe het Bûtenfjild interessanter gemaakt kan worden voor paardenbezitters en recreanten. Een paar jaar geleden heeft de stichting al het idee ontwikkeld om drie gebieden met een paardencultuur met elkaar te verbinden: het gebied Trynwâlden, Noardburgum en de omgeving van Damwoude. Dit onderzoek is een eerste aanzet daartoe. Er liggen nog aanvullende onderzoeksvragen die na dit lopende onderzoek verder ontwikkeld zullen worden.