U bent hier:  Home  >  Actueel  >  Nieuws  >  Start onderzoek historische vaarroute Rinsumageast

Start onderzoek historische vaarroute Rinsumageast

Start onderzoek historische vaarroute Rinsumageast

Vrijdagochtend 12 februari is een grote groep studenten op bezoek bij de werkgroep historische vaarroute Rinsumageest. Deze werkgroep onderzoekt de mogelijkheden voor het opnieuw bevaarbaar maken van de route Aldtsjerk-Rinsumageast-Dokkum, en is onderdeel van Dorpsbelang Rinsumageast. Tijdens dit bezoek wordt de groep rondgeleid langs een aantal knelpunten in Rinsumageest, en wordt ook gekeken naar de aansluiting richting het Eeltjemeer. Buiten is het koud en mistig, wat het zicht belemmert, maar niet het enthousiasme van zowel werkgroep als studenten.

Vijf studenten Toegepaste Aardrijkskunde (Management van de Leefomgeving) van hogeschool Van Hall Larenstein gaan onderzoek doen naar het landschap van de vaarroute. De werkgroep wil het herstel van deze vaarroute verbinden aan andere cultuurhistorische elementen en toeristische ontwikkelingen, met als achterliggend doel het verhogen van de leefbaarheid van de regio. De studenten hebben dan ook de opdracht gekregen om met de uitkomsten van hun onderzoek een product af te leveren waarmee de opdrachtgever het verhaal van de vaarroute kan vertellen om meer partijen enthousiast te maken om te participeren in dit project. De studenten sluiten deze module af met een excursie half april die ze zelf moeten organiseren.

De groep studenten bezoekt die dag nog meer projecten waar de andere groepen studenten voor aan het werk gaan, in zowel Friesland, Groningen en Drenthe. In totaal zullen 44 studenten in negen weken tijd negen groepen aan het werk zijn voor opdrachtgevers in noord Nederland.