U bent hier:  Home  >  Actueel  >  Nieuws  >  Aankleding infocentrum De Centrale As gepresenteerd

Aankleding infocentrum De Centrale As gepresenteerd

De Centrale As is een weg die van Dokkum tot Nijegea aangelegd wordt. Bewoners en andere belangstellenden kunnen met hun vragen onder andere terecht bij het informatiecentrum dat hiervoor is ingericht. De studenten is gevraagd om een creatieve en aantrekkelijke aankleding van het informatiecentrum te ontwerpen.
Op 8 april presenteerden de studenten hun plannen aan medewerkers van projectbureau De Centrale As, De Kenniswerkplaats en hun docent. Het boek met de plannen is overhandigd aan Jeen Bruinsma, projectsecretaris van De Centrale As. De plannen bestonden onder andere uit houten zuilen met daarop betonnen bloempotten die de weg en de bomen er omheen uitbeelden, een vogelbord die wordt hergebruikt, looproute van voetstappen naar bezienswaardigheden in de buurt van informatiecentrum en een jurk gemaakt van werkhandschoenen.
Naast het bedenken van de inrichting hebben ze ook al een aantal producten gemaakt. De jurk van kaarten van de weg, twee verrijdbare scheidingswanden met bloembakken van helmen, werkhandschoenen en laarzen en bomen  voor vleermuizen zijn na de presentatie naar het informatiecentrum gebracht. De opdrachtgever is zeer enthousiast over de plannen en te gemaakte producten.