U bent hier:  Home  >  Actueel  >  Nieuws  >  Bezoek aan Mulder Agro
Bezoek aan Mulder Agro

Bezoek aan Mulder Agro

Bezoek aan Mulder Agro

De Kenniswerkplaats werkt samen met onderwijs aan 2 programma's over verduurzaming van de landbouw: steenmeel en mineralenkringlopen.
Om over dit thema meer te weten te komen organiseerde de Kenniswerkplaats een werkbezoek aan Mulder Agro, toeleverancier van de agrarische sector.

Naast de Kenniswerkplaats waren de contactpersonen van Nordwin College en Hogeschool VHL aanwezig en 2 ambtenaren van de gemeente Dantumadiel, trekkers van het steenmeelproject.

Theo Mulder, eigenaar van Mulder Agro, heeft een rondleiding gegeven over het bedrijf en een interessante lezing gegeven over zijn zoektocht naar kringlooplandbouw en een 'levende bodem'.

Na de lezing is er gesproken over de samenwerking met het onderwijs. De mogelijkheden voor samenwerking zijn talrijk en zullen de komende periode worden verkend.

Nordwin College, Hogeschool VHL en Wageningen University werken al samen in het Steenmeel project, waar Mulder Agro leverancier is. Bemesten met steenmeel is een goed voorbeeld van verduurzaming van de landbouw omdat er minder kunstmest wordt gebruikt.