U bent hier:  Home  >  Actueel  >  Nieuws  >  Bijeenkomst Healthy Ageing

Bijeenkomst Healthy Ageing

Bijeenkomst Healthy Ageing

ACT
Sinds 1 september 2014 is er een nieuw ACT (Academy Consultancy Training) project van start gegaan waarin vijf studenten van de Wageningen Universiteit zijn betrokken. Zij voeren een onderzoek uit in opdracht van de kopgroep ANNO Europa in samenwerking met de Kenniswerkplaats Noordoost Fryslân. Het team is op dit moment bezig met een verkenning naar een agenda en een programma over hoe Healthy Ageing de komende jaren in Noordoost Fryslân geïmplementeerd kan worden. Healthy Ageing gaat over gezond en actief ouder worden. Dit is een thema dat steeds belangrijker wordt in een steeds ouder wordende samenleving.
Dit project komt voort uit de masterclasses die begin dit jaar zijn gehouden.

Bijeenkomst
Op 7 oktober vond een bijeenkomst plaats waarin studenten het project introduceerden aan de aanwezige stakeholders. Daarnaast was er een gelegenheid voor de stakeholders om hun expertise en visie met betrekking tot healthy ageing met de studenten te delen. Zo konden de studenten een beter beeld krijgen wat de mogelijkheden zijn in de regio.

Eindpresentatie
Op 22 oktober presenteren de vijf studenten hun resultaten van dit onderzoek.
Rondom de presentatie van dit onderzoek organiseert de kopgroep ANNO Europa in samenwerking met de Kenniswerkplaats Noordoost Fryslân een mini-symposium. Naast de presentatie van de studenten zal Peter Boonstra, manager van het Centre of Expertise Healthy Ageing en verbonden aan de Hanzehogeschool Groningen, spreken over het belang van Healthy Ageing. Ook zal er een presentatie zijn van een organisatie uit de regio die te maken heeft met Healthy Ageing.
Aanmelden voor het mini-symposium kan via i.baan@nordwincollege.nl.