U bent hier:  Home  >  Actueel  >  Nieuws  >  Design-studenten Nordwin College aan de slag voor Better Wetter
Design-studenten Nordwin College aan de slag voor Better Wetter

Design-studenten Nordwin College aan de slag voor Better Wetter

Design-studenten Nordwin College aan de slag voor Better Wetter

Een groep van zeven Design-studenten van Nordwin College gaat aan de slag met de inrichting van een werkplaats in het Bûtenfjild voor het programma Better Wetter. De studenten hebben diverse afstudeerrichtingen: grafische vormgeving, decor & standbouw, interieur & styling en productontwikkeling. Zodoende komen er ook verschillende eindproducten: van logo tot stoel.

Inspiratie
Bij de start van de module hebben de studenten een bezoek gebracht aan het Innovatiehuis Lauwersdelta. Het Innovatiehuis heeft het gebouw op een bijzondere manier ingericht, zodat het omliggende gebied in de werkruimtes terug komt. Het blauwe tapijt ‘stroomt’ als rivier de Lauwers door het gebouw. Daarnaast zijn er inspirerende brainstormruimtes die door sponserende bedrijven zijn ingericht. Zo is er een ruimte ingericht door afvalverwerker Omrin waar stoelen in staan die van kliko’s zijn gemaakt.

Daarnaast zijn de studenten bij studioTjeerd Veenhoven langsgegaan. Tjeerd en zijn collega’s maken gebruik van materialen uit de regio en maken daar bruikbaar materiaal en producten van. Zo hebben ze biolaminaat van onder andere lisdodde.

Better Wetter
Better Wetter is een programma van advies- en onderzoeksbureau Altenburg & Wymenga bv en de Kenniswerkplaats Noordoost Fryslân. In dit programma hopen zij samen met ondernemers, onderwijs en omgeving nieuwe ecologische en economische dragers te ontwikkelen voor een waterrijke omgeving.
In opdracht van Better Wetter hebben vier studenten Tuin- en akkerbouw aan Hogeschool Van Hall Larenstein voor de zomer onderzoek gedaan naar de mogelijkheid van het telen van het waterminnende gewas Lisdodde in het veengebied van Noordoost Friesland. Er zijn plannen om in het Bûtenfjild teeltplekken aan te leggen. Daarnaast moet er een fysieke werkplaats gecreëerd worden, zodat er een plek komt waar studenten en opdrachtgevers elkaar ontmoeten, onderzoek gedaan wordt, excursies worden gegeven, dus wat een broedplaats wordt voor innoverend waterbeheer.