U bent hier:  Home  >  Actueel  >  Nieuws  >  Eindpresentatie communicatieplan voor Wetterwâlden Bûtenfjild

Eindpresentatie communicatieplan voor Wetterwâlden Bûtenfjild

Vier tweedejaars studenten Agrarische Bedrijfskunde van Hogeschool Van Hall Larenstein zijn op 10 november gestart met de module Kennismanagement. Voor de module 'de echte wereld centraal' zijn zij negen weken lang bezig geweest met een communicatieplan voor de stichting Wetterwâlden Bûtenfjild. Op 16 januari presenteerden de studenten het plan voor de docenten, studenten en de opdrachtgevers.

De stichting Wetterwâlden Bûtenfjild (WB) is een netwerkorganisatie. Onder de vlag van dertien verenigingen van Dorpsbelang combineert zij de belangen van deze dorpen. Het grote doel van WB is de leefbaarheid van het gebied vergroten. WB wil graag de interne communicatie verder professionaliseren met als doel de betrokkenheid van de dertien dorpen te vergroten.

Uit het onderzoek van de studenten is gebleken dat er drie communicatiemiddelen het beste bij de behoeften van WB passen: een nieuwsbrief, droombijeenkomst(en) en discussiebijeenkomsten. De boodschap die de communicatie uit moet spreken is het delen van één gevoel van de dertien dorpen: het "wij Wetterwâlden Bûtenfjild " gevoel. Het idee van de droombijeenkomsten spreekt de opdrachtgever erg aan. Tijdens een droombijeenkomst kunnen alle betrokken partijen dromen over nieuwe ideeën. Geen idee is te gek en later wordt over de haalbaarheid van de ideeën gesproken. Vanuit deze bijeenkomsten worden de dorpen betrokken bij de uitvoering van de projecten. WB gaat binnenkort beginnen met het uitnodigen van de eerste dorpen voor een droombijeenkomst.