U bent hier:  Home  >  Actueel  >  Nieuws  >  Hoe kunnen Kenniswerkplaatsen sociale media gebruiken?

Hoe kunnen Kenniswerkplaatsen sociale media gebruiken?

Hoe kunnen Kenniswerkplaatsen sociale media gebruiken?

Hoe kunnen sociale media gebruikt kan worden in de Kenniswerkplaats en de regio? Dat is een van de deelvragen van Ben Akkerman, student Technische Bedrijfskunde die onderzoek doet naar het gebruik van sociale media door de kenniswerkplaasten in Nederland.


In het kader van het onderzoek heeft Ben een verkennend gesprek gehad met Alex Hollemans, Communicatie Manager van de Kenniswerkplaatsen. Tijdens het uitnodigen kwam er al gelijk naar voren dat Skype een goede optie zou zijn om gebruikt te worden door de Kenniswerkplaatsen. "Zeker in verband met de reistijd, al is er besloten voor eerste de kennismaking elkaar halverwege in Amersfoort te ontmoeten", vertelt Ben. "In Amersfoort aangekomen zoekend via Google maps naar de Brasserie Bellevue, beleefde ik enige tegenstrijdigheid. Hier liep ik dan starend op mijn telefoon, terwijl ik ook achter mijn laptop had kunnen blijven."

Fysiek gesprek
"We zijn begonnen met een ouderwets fysiek gesprek (lees kennismaking), en hebben gesproken over structuren, traditionele communicatie en de transitie naar nieuwe media, virtueel werken en uiteindelijk over social media en het gebruik hiervan binnen de Kenniswerkplaats", vertelt Ben verder. "Door deze nieuwe wijze van communiceren te integreren in onze cultuur van de Kenniswerkplaats, waardoor de rol en de mogelijkheden van sociale media beter door ons zijn uit te dragen. Ook heeft het volgens mij inbedding nodig in de organisatie structuur."
"Alex vertelde mij ook dat zijn toekomstbeeld is gericht op het bouwen van een nationale en regionale communities. Door open en transparant te communiceren kunnen we sneller en effectiever kennis delen, in het bijzonder als mensen uit de community op elkaar gaan reageren. Persoonlijk gezien ben ik heel erg enthousiast en benieuwd naar hoe de community vorm gaat krijgen. Als afsluiting: Alex, voor de volgende keer gebruiken we gewoon Skype!"