U bent hier:  Home  >  Actueel  >  Nieuws  >  Internationale groep studenten naar Holwerd

Internationale groep studenten naar Holwerd

Internationale groep studenten naar Holwerd

Aanstaande vrijdag komen twaalf studenten uit Finland en Rusland in Nederland aan. Samen met zes studenten van de Hogeschool NHL in Leeuwarden gaat deze groep een week lang bezig met het maken van een creatief en innovatief ontwerp voor Holwerd. Aanleiding hiervoor zijn de plannen voor Holwerd aan Zee: dorpsbewoners zijn met een plan gekomen om de waddenzee en de natuur meer ruimte te geven, met als doel om de verpaupering, vergrijzing en vergroening van Holwerd tegen te gaan. De groep internationale studenten gaat vanuit hun verschillende achtergronden een ontwerp maken voor Holwerd en omgeving, uitgaande van de plannen die er al liggen.

Zaterdag bezoeken de studenten Ameland om onder andere te ontdekken wat Ameland aantrekkelijk maakt voor toeristen en wat het eiland verbindt met Holwerd. Zondag verkennen de studenten Holwerd en omgeving. Vanaf maandag gaan ze aan de slag met het ontwerpen zelf. Ze doen dat in drie verschillende groepen. Op vrijdag 17 april presenten de studenten hun ontwerpen aan een jury uit de regio.

Neptune-netwerk
Neptune
(Network for Environmental in Technology United in Europe) is een internationaal netwerk waarbinnen studenten leren samenwerken met studenten van verschillende nationaliteiten en opleidingen. Jaarlijks komt er een internationale groep studenten samen om zich één week lang bezig te houden met een multidisciplinair vraagstuk. Dit jaar richt één van de Neptune-projecten zich op het project Holwerd aan Zee.

Foto: www.kennisbankherbestemming.nu