U bent hier:  Home  >  Actueel  >  Nieuws  >  Melk uit de Noordelijke Friese Wouden vermarkten

Melk uit de Noordelijke Friese Wouden vermarkten

Melk uit de Noordelijke Friese Wouden vermarkten

Tweedejaars studenten van de opleiding Diermanagement bij Van Hall Larenstein Leeuwarden zijn bezig met een opdracht voor de Noardlike Fryske Wâlden. Zij onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om de melk die in de Noordelijke Friese Wouden wordt geproduceerd in het gebied te vermarkten om zo regionale productie en regionale consumptie aan elkaar te koppelen.
De vraagstukken waarmee zij zich in de marketingmodule bezig houden zijn:

Vraag 1
In hoeverre is er bij kleinere zuivelwinkels, melkboeren, supermarkten etc. interesse in ‘verse melk uit de bomenrijke wouden’ ?
Hoe zou je deze partijen kunnen benaderen en wat mag deze melk kosten (wat zijn de marges)? Hoe kun je deze melk vermarkten door het aspect dierenwelzijn te benadrukken?

Vraag 2
Wat is de institutionele markt voor deze melk in de regio? Het gaat dan om ziekenhuizen, scholen (overblijven, crèches, kantines) en bejaardenhuizen. Hoeveel melk wordt daar geconsumeerd? Welke cateraars hebben deze markt nu in handen? Hoe zou je daar, als aanbieder van deze woudenmelk, eventueel tussen kunnen komen door regionale productie en dierenwelzijn te gebruiken als marketing middel?

Eind januari zullen de resultaten aan de opdrachtgever worden gepresenteerd.