U bent hier:  Home  >  Actueel  >  Nieuws  >  Dertien ontwerpen voor De Centrale As in de maak

Dertien ontwerpen voor De Centrale As in de maak

Dertien ontwerpen voor De Centrale As in de maak

Dertien studenten Toegepaste Aardrijkskunde van Hogeschool VHL Leeuwarden zijn gestart met de module Ontwerpen. In deze module maken de studenten kennis met het ontwerpproces, en moeten ze zelf dat hele proces doorlopen. Het eindresultaat is een (schetsmatig) ontwerp dat gepresenteerd zal worden aan de opdrachtgever, in dit geval De Centrale As. Deze presentatie vindt plaats op donderdagavond 28 januari, waar ook andere belanghebbenden en geïnteresseerden welkom zijn.

Opdracht
De studenten ontwerpen een ecologische verbindingszone langs het Prinses Margrietkanaal in Burgum - Sumar. In het kader van de gebiedsontwikkeling van De Centrale As wordt gewerkt aan een grote ecologische verbindingszone die rond een groot deel van de centrale as (de weg) komt te liggen, het EHS-kwadrant. Rond de harde kades en kanaalgebonden bedrijven in het Prinses Margrietkanaal in Burgum - Sumar ligt nog een groot knelpunt. Dit is zowel voor de ecologische verbindingen van oost naar west, maar ook voor de recreatieve voorzieningen vormt dit havengebied een groot obstakel. De studenten hebben de opdracht om te komen met creatieve ontwerpen zodat natuur, schoonheid en recreatie hand in haan gaan in een ecologische verbindingszone langs het Prinses Margrietkanaal.

Start
Donderdag 12 november hebben de studenten een bezoek gebracht aan het Streekhûs in Burgum voor een kennismaking met de opdrachtgever en een bezoek aan het gebied. Margaretha Damstra is de contactpersoon voor de studenten namens De Centrale As. Zij moedigde de studenten aan om creatief en breed te kijken, zich in dit stadium niet te laten belemmeren door teveel praktische zaken, maar wel oog te houden voor de realiteit zoals de eisen van Rijkswaterstaat voor de beroepsvaart. Studenten, docenten en opdrachtgever zijn enthousiast aan de slag gegaan, en hebben er zin in!