U bent hier:  Home  >  Actueel  >  Nieuws  >  Onderzoek mobiliteit Veenwouden gestart

Onderzoek mobiliteit Veenwouden gestart

Onderzoek mobiliteit Veenwouden gestart

In het leegstaande stationsgebouw van Veenwouden hebben studenten Ruimtelijke ordening en mobiliteit van hogeschool NHL hun opdrachtgever gesproken. Joris Koopmans van projectbureau De Centrale As is verantwoordelijk voor de plannen om het stationsgebied Veenwouden aan te pakken. Dat plan is onderdeel van de gebiedsontwikkeling die hoort bij de aanleg van de doorgaande weg tussen Dokkum en Drachten. De studenten gaan voor Joris aan de slag met een mobiliteitsonderzoek.

De plannen voor het stationsgebied Veenwouden zijn in de schetsfase. Er is besloten om de sneltrein tussen Leeuwarden en Groningen eens per uur te laten stoppen op station Veenwouden. Voor het ontwerpen van het stationsgebied wil de opdrachtgever graag weten wat de consequenties zullen zijn als Veenwouden een sneltrein-station wordt. Welke gevolgen heeft dat voor de hoeveelheid reizigers, en waar komen deze reizigers dan vandaag? En welke consequenties heeft dat voor de inrichting van het gebied?

De vier studenten gaan met deze vragen de komende maanden aan de slag. Ze zullen hun de resultaten van hun onderzoek in december presenteren aan de opdrachtgever.