U bent hier:  Home  >  Actueel  >  Nieuws  >  Onderzoek naar verse vismarkt in Lauwersoog

Onderzoek naar verse vismarkt in Lauwersoog

Publicatie in Ommelander Courant 1-11-2012

Van begin september tot begin november 2012 hebben studenten van Van Hall Larenstein samengewerkt met Gemeente de Marne en een groep ondernemers in Lauwersoog. Gedurende acht weken is er een inventarisatie uitgevoerd naar de mogelijkheden van het koppelen van visserij en toerisme, met als aanknopingspunt de plannen voor een Verse Vismarkt in Lauwersoog.

De vier (door studenten georganiseerde) bijeenkomsten zijn door 32 mensen bezocht, waarbij gekeken is naar de ideeen die er leven binnen de regio over de koppeling van visserij en toerisme, om zo de regio Lauwersoog een economische impuls te geven. Zo is er een brainstormsessie georganiseerd in Lauwersoog, maar ook een werkbezoek aan de Verse Vismarkt in Den Oever.

Het doel van zo'n vismarkt is om meer bezoekers te trekken en deze langer vast te houden door een beleving aan te bieden. Dit is niet alleen een impuls voor de visserij, maar kan, mits samengetrokken met andere regionale ondernemers en overheden een impuls voor het hele gebied zijn. De studenten hebben een faciliterende rol gespeeld waarbij de deelnemers antwoorden probeerde te geven op de vraag 'hoe je vorm kan geven aan dit iniatief'. Het eindverslag is binnenkort beschikbaar. Tot die tijd wordt teruggekeken op een erg succesvol project in Lauwersoog.

Bent u geinteresseerd in het verslag? Stuur dan een e-mail aan info@kenniswerkplaatsnoordoostfryslan.nl