U bent hier:  Home  >  Actueel  >  Nieuws  >  Studenten NHL ontwerpen haven voor Feanwâlden

Studenten NHL ontwerpen haven voor Feanwâlden

Studenten NHL ontwerpen haven voor Feanwâlden

Twaalf eerstejaars studenten Civiele Techniek van de NHL hebben ontwerpen gemaakt voor een haven in Feanwâlden.
Deze opdracht is onderdeel van de visie van de commissie Wetterwâlden Bûtenfjild die de dorpen rond het Bûtenfjild weer met elkaar wil verbinden via land en water. Een van de plannen is het herstellen van de historische vaarroute tussen Klooster Claarkamp en Feanwâlden en hiervoor is het bevaarbaar maken van Feanwâlden noodzakelijk. Met het idee om het water weer in het dorp te brengen haakt Wetterwâlden Bûtenfjild ook aan bij de herinrichting van het centrum van Feanwâlden en de ontwikkeling van plan Oost. Een haven zou het dorp een economische impuls kunnen geven en aantrekkelijk maken voor toeristen en recreanten.
Dit vraagstuk past binnen het programma water van de Kenniswerkplaats en is gekoppeld aan de themagroep Economie, Recreatie en Toerisme van de Agenda Netwerk Noordoost.

Woensdag 17 april hebben de studenten hun ontwerpen gepresenteerd aan de commissie Wetterwâlden Bûtenfjild, Grietje Kraak (beleidsmedewerker recreatie en toerisme van de gemeente Dantumadiel) en de Kenniswerkplaats. De reacties op de 4 verschillende ontwerpen waren erg enthousiast “ik sta er versteld van” zei Sybren Ytsma van de commissie Wetterwâlden Bûtenfjild.
De studenten presenteerden uiteenlopende ontwerpen en gaven een toelichting bij de keuzes die zij hebben gemaakt. Per ontwerp was er een 3D impressie te zien wat het ontwerp nog duidelijker maakte.  Volgens Grietje Kraak kunnen de ontwerpen zeker ter inspiratie dienen voor bestuurders en beleidsmakers.