U bent hier:  Home  >  Actueel  >  Nieuws  >  Studenten presenteren ontwerpen landhekken

Studenten presenteren ontwerpen landhekken

Studenten presenteren ontwerpen landhekken

Vandaag presenteerden 7 bouwkunde studenten van de NHL hun ontwerpen voor landhekken. Deze hekken zullen geplaatst worden langs de Centrale As en gemaakt worden van bomen die bij de aanleg van de Centrale As gekapt zijn. De studenten hebben alle 7 een eigen ontwerp gemaakt waarbij ze rekening hebben gehouden met de praktische wensen en eisen, de landschappelijke inpassing en hun eigen voorkeuren.
Vandaag hebben zij de ontwerpen en bijhorende technische tekeningen toegelicht. Wout van Vulpen, secretaris van de vereniging Noardlike Fryske Wâlden, is enthousiast over de uitgewerkte ideeën van de studenten. Hij zal deze overbrengen aan de provincie die uiteindelijk een beslissing zal nemen over het definitieve ontwerp. Vervolgens zullen de onderdelen voor de hekken gezaagd worden door zagerij Jaap van Leersum.
De Kenniswerkplaats heeft de Noardlike Fryske Wâlden en de NHL studenten aan elkaar gekoppeld. Studenten, docent en de Noardlike Fryske Wâlden zijn positief over deze samenwerking.
De Kenniswerkplaats verkent op dit moment de mogelijkheden om leerlingen van Nordwin College te verbinden  aan  het monteren en plaatsen van de landhekken.