U bent hier:  Home  >  Actueel  >  Nieuws  >  studenten starten onderzoek naar zonne-energie Kollumerland
studenten starten onderzoek naar zonne-energie Kollumerland

studenten starten onderzoek naar zonne-energie Kollumerland

studenten starten onderzoek naar zonne-energie Kollumerland

Vanmorgen werden vier studenten Toegepaste Aardrijkskunde van hogeschool Van Hall Larenstein ontvangen bij de gemeente Kollumerland in de B&W-zaal. Ze hadden een gesprek met wethouder Jan Benedictus, en ambtenaren Lottie Kramer (beleidsmedewerker milieu) en Daya Klees (medewerker omgevingsbeleid). De gemeente Kollumerland wil graag weten hoe de bewoners staan tegenover verschillende vormen van zonne-energie, waar mogelijkheden zijn voor een zonneweide, en of er kansen zijn voor collectieve zonopwekking. Ook zouden ze willen weten hoe andere gemeenten omgaan met zonnepanelen of andere manieren van zonne-energie opwekken. De studenten hebben de opdracht gekregen om breed en out-of-the-box te denken.

Het doel van het gesprek was om de opdracht scherp en afgebakend te krijgen, afspraken te maken over deadlines en producten die afgeleverd gaan worden, en alvast informatie in te winnen. Met deze informatie maken de studenten een plan van aanpak, waarna ze daadwerkelijk aan de slag gaan. Studenten waren tevreden over het gesprek, en de opdrachtgevers hebben aangegeven het helemaal te zien zitten met deze enthousiaste studenten. Ze waren verrast over de kennis en kunde die de studenten al in huis hebben.

In de week van 11 tot 15 april presenteren de studenten hun resultaten aan de opdrachtgever en andere genodigden. Meer informatie daarover volgt ter zijner tijd.