U bent hier:  Home  >  Actueel  >  Nieuws  >  Studentes aan de slag met foto’s Waddenzee Werelderfgoed

Studentes aan de slag met foto’s Waddenzee Werelderfgoed

Studentes aan de slag met foto’s Waddenzee Werelderfgoed

Drie studentes van Nordwin College gaan aan de slag voor Waddenzee Werelderfgoed. Zij hebben een afgeronde opleiding Fotografie of hebben als hobby fotograferen. Twee van de studentes komen van Ameland en kennen het gebied dus goed. Vanwege deze achtergrond zijn ze bij elkaar gekomen om projecturen te maken. Projecturen moeten gemaakt worden buiten de lestijden om en hebben als doel werkervaring op te doen in de praktijk.

Het gebied Waddenzee, van Texel tot en met Denemarken, is Werelderfgoed. De Waddenzee Werelderfgoed wil graag dat ondernemers aandacht besteden aan het Werelderfgoed en dat ze er ook wat voor terug krijgen. Waddenzee Werelderfgoed ontwikkelt een online database voor de ondernemers met daarin teksten over Waddenzee Werelderfgoed, het logo en foto’s van het gebied.

Van het waddengebied is een grote hoeveelheid aan beeldmateriaal beschikbaar en Waddenzee Werelderfgoed zou graag willen dat dit geordend beschikbaar komt voor ondernemers op de Waddeneilanden. De studentes zoeken uit welke foto’s geschikt zijn en waar er vanuit de ondernemers behoefte aan is. Als er niet of weinig foto’s zijn van een categorie waar wel behoefte aan is, gaan de studentes er zelf op uit om de database aan te vullen met eigen beeldmateriaal. Naast het ordenen van het beeldmateriaal kijken de studentes ook naar de kwaliteit hiervan en passen deze zo nodig aan.