U bent hier:  Home  >  Actueel  >  Nieuws  >  Veel studenten Van Hall Larenstein aan de slag

Veel studenten Van Hall Larenstein aan de slag

Veel studenten Van Hall Larenstein aan de slag

Halverwege november is een nieuwe periode gestart op Hogeschool Van Hall Larenstein waarin studenten beginnen met een nieuwe module. Verschillende modules maken weer gebruik van opdrachten uit de regio. De Kenniswerkplaats heeft de koppeling gelegd tussen de vraag uit de regio en het onderwijs, en is betrokken bij het proces van vraag naar eindresultaat.

Ruim dertig studenten van de opleidingen Agrarische Bedrijfskunde, Milieukunde en Toegepaste aardrijkskunde werken aan verschillende opdrachten. Zo houden de studenten van Agrarische Bedrijfskunde zich bezig met het schrijven van een intern communicatieplan voor de commissie Wetterwâlden Bûtenfjild. En studenten Milieukunde doen verschillende onderzoeken op Ameland op het gebied van duurzaamheid. Ze bekijken bijvoorbeeld hoe supermarkten minder energie kunnen gebruiken in het kader van Ameland energieneutraal in 2020. De studenten van Toegepaste Aardrijkskunde maken een ontwerp van de haven in Mûnein voor Dorpsbelangen Mûnein Readtsjerk en de commissie Wetterwâlden Bûtenfjild.

Eind januari ronden de studenten deze periode af. De resultaten zullen opgeleverd worden in de vorm van rapporten, schetsen, adviezen en presentaties. Vervolgvragen die uit de verschillende onderzoeken naar voren komen, zullen via de Kenniswerkplaats weer een weg vinden richting het onderwijs.

Lees hier meer over de projecten van de Kenniswerkplaats.