U bent hier:  Home  >  Actueel  >  Nieuws
Opdracht studenten Stichting Landgoed Mariahoeve
18 april 15:33 uur verschenen

Opdracht studenten Stichting Landgoed Mariahoeve

Landgoed Mariahoeve is gelegen in het Bûtenfjild in Noord Oost Friesland en is voortgekomen uit het voormalig melkveebedrijf van Romke Kinderman. Om zijn landgoed ook voor latere generaties als eenheid in stand te houden schonk Romke Kinderman in 2018 het gebied aan de Stichting Landgoed Mariahoeve.

De stichting wil het landgoed beheren met als uitgangspunten: behouden, beheren en vernieuwen. Dit betekent: met respect behouden wat tot stand is gebracht en vernieuwen waar dat de kwaliteit en de belevingswaarde van het landgoed verhoogt. Drie kernactiviteiten zijn hierin leidend: natuurontwikkeling, recreatie en educatie.

Lees meer
Skûltsje in het Bûtenfjild
18 april 14:53 uur verschenen

Skûltsje in het Bûtenfjild

Een Skûltsje of Skûlplak is, zoals de naam al zegt, een plek waar je kunt schuilen. Als je aan het wandelen, fietsen of varen bent, kun je hier even zitten om een broodje te eten of even te schuilen voor de regen.

Wetterwâlden Bûtenfjild en de Stichting Landgoed Mariahoeve hebben in samenwerking met ROC  Friese Poort en Bouwgroep Dijkstra Draisma bedacht om zo’n ‘skûltsje’ te realiseren in het Bûtenfjild.  

Lees meer
Eerste evaluatie veldproef Bokashi
2 april 16:22 uur verschenen

Eerste evaluatie veldproef Bokashi

Op 28 februari jl. vond de eerste evaluatie plaats van de veldproef waarbij het effect op de bodemvruchtbaarheid, de toepasbaarheid en de economische perspectieven van bokashi worden onderzocht. Dit is een onderdeel van het project “Bokashi, de bodem in ontwikkeling”
 

Lees meer
Monitor 2018
26 maart 11:34 uur verschenen

Monitor 2018

De monitor 2018 geeft een overzicht van alle aangevraagde, gestarte en afgeronde activiteiten waar de Kenniswerkplaats Noordoost Fryslân het afgelopen jaar een rol in heeft gespeeld.

Lees meer
Lisdodde en garnalen geschikt voor verwerking tot isolatiemateriaal?
14 maart 13:45 uur verschenen

Lisdodde en garnalen geschikt voor verwerking tot isolatiemateriaal?

Op 12 maart 2019 presenteerden zes studenten van de Wageningen University & Research de resultaten van een onderzoek voor het programma ‘Better Wetter’ bij Bouwgroep Dijkstra Draisma te Dokkum. Het betrof een onderzoek naar de toepassing om garnalen en lisdodde te kunnen verwerken. Bij de presentatie waren vertegenwoordigers van Wetterskip Fryslân, de gemeente Dantumadiel en Kenniswerkplaats Noordoost Fryslân.

 

Lees meer
Pagina 2 van 30