U bent hier:  Home  >  Actueel  >  Nieuws
Studenten Esther en Anouk van Nordwin College in de haven van Aldtsjerk.
19 maart 2013 15:31 uur verschenen

Studenten Nordwin maken vaarroutes rond Aldtsjerk

Studenten Esther en Anouk van de opleiding SpoReTo (Sport, Recreatie en Toerisme) aan het Nordwin College hebben gesproken met Han Westerhof, voorzitter van dorpsbelangenvereniging Aldtsjerk.
Aldtsjerk ligt in een waterrijk gebied en heeft sinds kort een eigen haven met voorzieningen voor mensen die in de haven overnachten.
Graag zou Aldtsjerk meer toeristen ontvangen in de haven en ook toeristen en recreanten willen wijzen op bezienswaardigheden en interessante plekken in de regio.

Lees meer
Start onderzoek naar overtoom voor it Bûtenfjild
25 februari 2013 13:40 uur verschenen

Start onderzoek naar overtoom voor it Bûtenfjild

In januari is een student begonnen met een onderzoek naar de technische mogelijkheden en een ontwerp voor een overtoom in it Bûtefjild.

Lees meer
Melk uit de Noordelijke Friese Wouden vermarkten
15 januari 2013 16:08 uur verschenen

Melk uit de Noordelijke Friese Wouden vermarkten

Tweedejaars studenten van de opleiding Diermanagement bij Van Hall Larenstein Leeuwarden zijn bezig met een opdracht voor de Noardlike Fryske Wâlden. Zij onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om de melk die in de Noordelijke Friese Wouden wordt geproduceerd in het gebied te vermarkten om zo regionale productie en regionale consumptie aan elkaar te koppelen.
De vraagstukken waarmee zij zich in de marketingmodule bezig houden zijn:

Lees meer
Publicatie in Ommelander Courant 1-11-2012
10 december 2012 12:00 uur verschenen

Onderzoek naar verse vismarkt in Lauwersoog

Van begin september tot begin november 2012 hebben studenten van Van Hall Larenstein samengewerkt met Gemeente de Marne en een groep ondernemers in Lauwersoog. Gedurende acht weken is er een inventarisatie uitgevoerd naar de mogelijkheden van het koppelen van visserij en toerisme, met als aanknopingspunt de plannen voor een Verse Vismarkt in Lauwersoog.

Lees meer
Verslag Workshop TransLearning
19 november 2012 14:13 uur verschenen

Verslag Workshop TransLearning

Op 17 oktober heeft de Kenniswerkplaats Noordoost Fryslân samen met onderzoekers van Wageningen Universiteit (WUR) een workshop georganiseerd. De aanleiding hiervoor was het KIGO–project 'Versterken van de positie van de school in de regio'. Daarin willen de WUR–onderzoekers aan een model en een methodiek waarmee zij inzicht willen geven hoe onderwijsinstellingen structureel met de regio kunnen samenwerken.
Op de workshop hebben de deelnemers samen uitgezocht waar we op dit moment staan in de Kenniswerkplaats Noordoost Fryslân, waar we heen willen en misschien zelfs hoe we dat kunnen bereiken.

Lees meer
Pagina 23 van 28