U bent hier:  Home  >  Actueel  >  Nieuws
Studenten Nordwin College planten natte gewassen in Bûtenfjild
11 juni 2019 16:01 uur verschenen

Studenten Nordwin College planten natte gewassen in Bûtenfjild

Onder het project Natte Landbouw van Better Wetter hebben vier studenten van de opleiding Opzichter/uitvoerder groene ruimte het proefveldje bij de Brûsplak in het Bûtenfjild gebruiksklaar gemaakt voor beplanting en nieuwe natte gewassen geplant. Ze hebben hiervoor o.a. een drainagesysteem aangelegd, zodat het veld goed onder water blijft staan.

Lees meer
Opdracht studenten Stichting Landgoed Mariahoeve
18 april 2019 15:33 uur verschenen

Opdracht studenten Stichting Landgoed Mariahoeve

Landgoed Mariahoeve is gelegen in het Bûtenfjild in Noord Oost Friesland en is voortgekomen uit het voormalig melkveebedrijf van Romke Kinderman. Om zijn landgoed ook voor latere generaties als eenheid in stand te houden schonk Romke Kinderman in 2018 het gebied aan de Stichting Landgoed Mariahoeve.

De stichting wil het landgoed beheren met als uitgangspunten: behouden, beheren en vernieuwen. Dit betekent: met respect behouden wat tot stand is gebracht en vernieuwen waar dat de kwaliteit en de belevingswaarde van het landgoed verhoogt. Drie kernactiviteiten zijn hierin leidend: natuurontwikkeling, recreatie en educatie.

Lees meer
Skûltsje in het Bûtenfjild
18 april 2019 14:53 uur verschenen

Skûltsje in het Bûtenfjild

Een Skûltsje of Skûlplak is, zoals de naam al zegt, een plek waar je kunt schuilen. Als je aan het wandelen, fietsen of varen bent, kun je hier even zitten om een broodje te eten of even te schuilen voor de regen.

Wetterwâlden Bûtenfjild en de Stichting Landgoed Mariahoeve hebben in samenwerking met ROC  Friese Poort en Bouwgroep Dijkstra Draisma bedacht om zo’n ‘skûltsje’ te realiseren in het Bûtenfjild.  

Lees meer
Eerste evaluatie veldproef Bokashi
2 april 2019 16:22 uur verschenen

Eerste evaluatie veldproef Bokashi

Op 28 februari jl. vond de eerste evaluatie plaats van de veldproef waarbij het effect op de bodemvruchtbaarheid, de toepasbaarheid en de economische perspectieven van bokashi worden onderzocht. Dit is een onderdeel van het project “Bokashi, de bodem in ontwikkeling”
 

Lees meer
Monitor 2018
26 maart 2019 11:34 uur verschenen

Monitor 2018

De monitor 2018 geeft een overzicht van alle aangevraagde, gestarte en afgeronde activiteiten waar de Kenniswerkplaats Noordoost Fryslân het afgelopen jaar een rol in heeft gespeeld.

Lees meer
Pagina 3 van 32