U bent hier:  Home  >  Projecten  >  De Kruidhof: nieuwe mogelijkheden Verkooptuin

De Kruidhof: nieuwe mogelijkheden Verkooptuin

De Kruidhof: nieuwe mogelijkheden Verkooptuin

Botanische tuin De Kruidhof in Buitenpost is op zoek naar nieuwe verdienmodellen die passen bij de doelstellingen van de tuin. In ieder geval wil De Kruidhof weten of het mogelijk is om de mogelijkheden van de Verkooptuin uit te breiden. Deze vraag hebben ze neergelegd bij de Kenniswerkplaats Noordoost Fryslân die een match heeft gemaakt met Wageningen UR.

Studenten van bijna alle Masters opleidingen van Wageningen University nemen deel aan de Academic Consultancy Training (ACT). In multidisciplinaire groepen van ongeveer zes personen werken studenten aan ontwerpgerichte opdrachten gedurende negen weken. Ze worden daarbij gecoacht door een staflid. De studenten kunnen helpen om innovatieve ideeën en onopgelosten problemen om te zetten tot volwaardige projecten door er tijd en creatieve energie in te steken.

Vanaf 4 januari gaat een ACT-groep aan de slag met de vraag van De Kruidhof. Ze gaan een haalbaarheidsonderzoek en een marktonderzoek doen met het oog op de mogelijkheden van de Verkooptuin. Welke stappen moet De Kruidhof nemen om te komen tot een ontwikkeling van de Verkooptuin? De studenten ronden hun onderzoek af op 11 maart.

Het rapport is hier in te zien.