U bent hier:  Home  >  Projecten  >  Action Factory
Action Factory

Action Factory

Action Factory

Aanleiding
In Burgum staat, naast de haven, een complex met oude zuivelfabriek en bijgebouwen waar verschillende bedrijven gevestigd zijn. Vroeger was dit dankzij de melkfabriek een levendige plek. Tegenwoordig is het terrein vervallen en is het complex voor zowel omwonenden als de gemeente een  hoofdpijndossier. De huidige eigenaar heeft plannen ontwikkeld om van het complex een interessante plek te maken voor bewoners en toeristen en recreanten maar dit is niet gelukt.
Sinds een aantal maanden is Dirk Bruinsma (artistiek leider van locatietheater Sjoch!) betrokken bij de Action Factory. Hij heeft de ambitie hier weer een bruisende plek met een open karakter van te maken, samen met de omgeving.  De gemeente zou graag zien dat er economische dragers gevonden worden om het complex een nieuwe invulling te geven en studenten van Hogeschool VHL gaan de komende weken met hem meedenken.

Vraagstuk
-Wat zijn mogelijkheden om van de Action Factory een bruisende plek te maken voor omwonenden en toeristen?
Genereer zoveel mogelijk ideeën en geef aan wat de verwachte haalbaarheid is.

Studenten
6 studenten van de opleiding Toegepaste aardrijkskunde aan Hogeschool VHL gaan de komende tien weken onderzoek doen naar een haalbaar en rendabel ondernemersconcept waarbij gezocht wordt naar nieuwe invullingen van de Action Factory.
Voor de studenten was dit een eerste kennismaking met de Kenniswerkplaats methode. Zij reageerden enthousiast op deze manier van werken en tijdens de rondleiding door de fabriek gonsde het al van de ideeën en plannen.

Betrokken partijen
Dirk Bruinsma van Locatietheater Sjoch!, de gemeente Tytsjerksteradiel, eigenaar van de Action Factory.