U bent hier:  Home  >  Projecten  >  Educatieprogramma voor Sanjes Zoo
Educatieprogramma voor Sanjes Zoo

Educatieprogramma voor Sanjes Zoo

Educatieprogramma voor Sanjes Zoo

7 studenten van de opleiding Diermanagement aan Hogeschool VHL zijn gekoppeld aan de eigenaar van het Dierenpark Sanjes Zoo. De studenten gaan de komende weken bezig met het ontwikkelen van educatieve pakketten voor basisschoolleerlingen die het park bezoeken. Zo verwacht Sanjes Zoo meer bezoekers te trekken en hun aanbod nog beter te kunnen afstemmen op de wensen van scholen.

Ook zullen de studenten onderzoeken hoe het nabijgelegen natuurgebied betrokken kan worden bij de educatieve activiteiten voor scholieren. Om de mogelijkheden voor natuureducatie in het natuurgebied te verkennen hebben de studenten binnenkort een afspraak met een boswachter van Staatsbosbeheer.

De studenten en de Kenniswerkplaats hebben van Wimer Visbeek, eigenaar van het Dierenpark en opdrachtgever, een rondleiding gekregen. Allemaal waren we onder de indruk van het mooie park waar onder andere stokstaartjes, kamelen, neusbeertjes en oehoe's te zien zijn.

Deze week bespreken de studenten hun plan van aanpak met de opdrachtgever en eind januari zullen ze hun definitieve onderzoeksresultaten presenteren.