U bent hier:  Home  >  Projecten  >  Internationaal Neptune-project aan de slag met Holwerd aan Zee

Internationaal Neptune-project aan de slag met Holwerd aan Zee

Internationaal Neptune-project aan de slag met Holwerd aan Zee

Van 11 tot 17 april 2015 is een internationale groep studenten (Finland, Rusland en Nederland) te gast op Hogeschool NHL. Ze zijn hier in het kader van NEPTUNE, een internationaal netwerk waarbinnen studenten projectmatig leren werken met studenten van verschillende nationaliteiten en opleidingen. In drie groepen van zes gaan de studenten in deze week hun creativiteit en innovatiekracht loslaten op het plan Holwerd aan Zee. De week wordt afgesloten met een beoordeling van de verschillende plannen door een jury uit de regio.

Holwerd aan Zee
Het dorp Holwerd kampt met verpaupering door vergrijzing en ontgroening. Om het tij te keren, zijn dorpsbewoners zelf met een voorstel gekomen dat alle betrokkenen enthousiast maakt. Bewoners, water ingenieurs, ondernemers, kunstenaars en natuurliefhebbers zien er voordelen in en willen er mee aan de slag.Op de plek waar men vijftig jaar geleden de Waddenzee verder wilden inpolderen, is een plan ontstaan in tegenovergestelde richting, waarbij de natuurlijke dynamiek juist meer ruimte krijgt: Holwerd aan Zee. De Waddenzee is nu werelderfgoed en dat schept kansen voor mens en natuur. 

Jury
De studenten gaan in drie groepen aan de slag met het plan Holwerd aan Zee. Ze moeten het plan zich eigen maken, de omgeving leren kennen, en dan met elkaar een ontwerp maken voor de functies en features die volgens hen deel moeten uitmaken van Holwerd aan Zee, rekening houden met een aantal doelstellingen voor het gebied. Aan het einde van de week moeten de studenten hun ontwerpen presenteren aan een jury van bestuurders, Waddenacademie en de Waddenvereniging. Zij zullen de ontwerpen beoordelen. De presentatie vindt plaats op vrijdag 17 april bij de NHL in Leeuwarden van 13.00 tot 16.45 uur en is open voor bezoekers.

Beeld: www.jddevries.nl