U bent hier:  Home  >  Projecten  >  NHL-studenten pakken N355 aan

NHL-studenten pakken N355 aan

NHL-studenten pakken N355 aan

De N355 is de provinciale weg van Leeuwarden naar Groningen. Tussen Leeuwarden en Hardegarijp is de weg uitgevoerd als vierstrooks-stroomweg (autoweg) waar een maximumsnelheid van 100 km/h geldt. In Hardegarijp sluit de weg aan op de Centrale As. Op het stuk tussen Leeuwarden en Hardegarijp zijn een aantal gelijkvloerse kruisingen met verkeerslichten aanwezig, wat de doorstroming belemmert. Daarnaast kruist deze weg een aantal watertjes waar nu geen vaarverkeer mogelijk is.

Drie studenten Civiele Techniek van NHL Hogeschool in Leeuwarden hebben de N355 van Leeuwarden tot Hardegarijp gekozen voor hun afstudeeronderzoek. Ze kijken naar de verschillende knooppunten op deze weg en gaan op zoek naar oplossingen. Eén van de opdrachtgevers voor dit onderzoek is Wetterwâlden Bûtenfjild. Voor deze organisatie werken de studenten ideeën uit om de negatieve effecten van de vierbaansweg tussen de Grote en Kleine Wielen en het Bûtenfjild te verkleinen. Ze kijken naar een verantwoorde kruising met het langzame verkeer ter hoogte van Zwartewegsend, en naar een bevaarbare waterloop onder de N355 door, die de Grote Wielen verbindt met het gemaal bij Aqua Zoo.

De studenten presenteren eind april 2015 de uitgewerkte schetsen en het rapport. Daarna zullen de studenten ieder een technisch onderdeel verder uitwerken met een bestek en een planning.