U bent hier:  Home  >  Actueel  >  Nieuws  >  Studenten geven hout een tweede leven

Studenten geven hout een tweede leven

Studenten geven hout een tweede leven

Bij het aanleggen van de Centrale As zijn eikenbomen gekapt die de provincie Fryslân graag wil terugbrengen in het gebied.
Van november tot februari hebben studenten Milieukunde van Van Hall Larenstein een onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om dit hout zichtbaar te maken in het landschap. Een van de mogelijkheden om het hout terug te brengen is in de vorm van landhekken en bij de aanleg van de Centrale As is een groot aantal landhekken nodig om de percelen met de weg te verbinden.

Wout van Vulpen, vanuit de Vereniging Noardlike Fryske Wâlden en betrokken bij dit vraagstuk,  heeft de Kenniswerkplaats gevraagd om de verbinding met het onderwijs te maken en vandaag zijn 7 Bouwkunde studenten van de NHL begonnen met het ontwerpen van landhekken die passen in het gebied, praktisch zijn en mooi.

Na het bespreken van het vraagstuk zijn de studenten, docent, Wout van Vulpen en Anne van de Kenniswerkplaats bij zagerij Jaap van Leersum in Burgum gaan kijken. Jaap van Leersum vertelde over zaagmethoden, het verschil tussen spint- en kernhout en waar studenten bij het maken van de ontwerpen rekening mee moeten houden.

Over een paar weken komen de betrokken partijen weer bij elkaar om de eerste ontwerpfase te bespreken.