U bent hier:  Home  >  Projecten  >  Drone-opnames voor het Bûtenfjild

Drone-opnames voor het Bûtenfjild

Drone-opnames voor het Bûtenfjild

Het Bûtenfjild is een landbouw- en natuurgebied dat ligt ten noordwesten van Veenwouden. Het gebied wordt omsloten door de spoorlijn Groningen-Leeuwarden aan de zuidkant, de Centrale As aan de oostkant en de Lauwersseewei aan de noordwestkant. Een ring van dorpen ligt om het Bûtenfjild heen. Stichting Wetterwâlden Bûtenfjild (WB) heeft als doel de doorontwikkeling van de recreatieve infrastructuur in het gebied. Ze willen dat doen door slimme verbindingen te maken of te herstellen, zodat het gebied weer beleefbaar wordt voor wandelaars, fietsers, paardrijders, watergebruikers en dergelijke. En met als achterliggend doel om het gebied leefbaar te houden.

Verdwenen verhalen
WB noemt het Bûtenfjild wel het gebied van de verdwenen verhalen. Verhalen over ontmoetingen tussen mensen uit de dorpen rondom het Bûtenfjild. De stichting wil deze verhalen weer terugbrengen in het gebied. Daarvoor is het belangrijk dat de inwoners weer leren zien hoe mooi hun omgeving is. WB wil daarom graag een mini-documentaire gemaakt hebben om de inwoners te laten zien hoe mooi hun leefomgeving is ("zo heb ik het nog nooit gezien!"), en om ze aan te zetten om actief te worden in en voor het Bûtenfjild.

Jesse en Jildert
Twee derdejaars studenten van ROC Friese Poort uit Sneek, Jesse en Jildert, hebben aangegeven dat ze graag aan de slag willen met de opdracht van WB. Ze gaan daarvoor onder andere gebruik maken van een drone. Naast het reguliere lesprogramma moeten deze mbo-ers vrije opdrachten doen voor externe opdrachtgevers. Zij gaan daarbij zelfstandig aan de slag, en leren professioneel te werken. Deze opdracht voor WB is z'n zelfstandige opdracht. Jesse en Jildert zijn begin maart 2016 begonnen, en zullen voor de zomer dit project afronden.