U bent hier:  Home  >  Actueel  >  Nieuws  >  Studenten enthousiast over Kenniswerkplaats

Studenten enthousiast over Kenniswerkplaats

Studenten enthousiast over Kenniswerkplaats

Geertje Visser, Jeroen Broekema en Meindert Rozendal, drie NHL–studenten, werken ieder aan een eigen opdracht op de Kenniswerkplaats Noordoost Fryslân. Ze zijn enthousiast over het concept van deKenniswerkplaats.

Geertje: "De Kenniswerkplaats is een prima plek voor studenten om aan opdrachten te werken. Ik studeer Bedrijfskunde MER en hou me bezig met de betekenis van Internet voor het toerisme. Daarvoor onderzoek ik concreet welke meerwaarde het Internet kan bieden bij de verhuur van accommodaties. Mijn opdracht resulteert in een advies dat de economische prestatie van toeristische ondernemers moet helpen verbeteren. Het mooie is dat je hier als student niet zomaar een stagiaire bent. Je praat met iedereen en wordt echt als medewerker gezien."

Stapje verder komen
Jeroen: "Bovendien kom je hier iedereen tegen, ondernemers, studenten en docenten. Vaak is het zo dat je een rapport maakt dat dan ergens in een la belandt. Hier kan je je eigen innovatieve insteek gebruiken om weer een stapje verder te komen. We hebben hier allemaal dossiers staan waarin het werk van onze voorgangers is verzameld. Zo kan je aanknopen bij de resultaten van je voorgangers, en later kunnen nieuwe studenten putten uit wat wij hebben gedaan. Krimp lijkt op dit moment hét grote probleem in deze regio. Maar ik wil hier blijven als het maar even kan. Ik vind dat een bedrijf als Kabel Noord is een grote en interessante werkgever in deze regio is."

Internet van grote betekenis
Meindert: "Inderdaad, Internet heeft voor deze regio een grote betekenis. Ik onderzoek in hoeverre je de weggevallen fysieke voorzieningen digitaal kunt vervangen. Maar ik merk ook hoe belangrijk het echte sociale contact is. We organiseren bijvoorbeeld avonden waar we zorgaanbieders, mensen van de gemeente en de provincie en de mensen uit het dorp bij elkaar brengen. Het is interessant om te zien hoe goed veel oude mensen overweg kunnen met het Internet, maar het vervangt het contact van mens tot mens niet. Beide vullen elkaar heel goed aan."

Wil je meer weten over projecten van de Kenniswerkplaats neem dan contact met ons op.